´´ PEYGAMBERİMİZE MEKTUP YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDUK ´´

´´ PEYGAMBERİMİZE MEKTUP YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDUK ´´

20.11.2018 272

 

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Kasım ayı ´´ Pegamberimize Mektup ´´ yarışmasında okulumuz 7/B öğrencilerinden  Kübra Eymen Sağlam İlçe birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

 

 20-11-201820-11-201820-11-201820-11-201820-11-201820-11-2018

 

 

 

 

Peygamberimize mektup

 

 Sevgili Efendimiz,

           Ben kübra size gönderdiğim salavatlardan hatırlarsınız belki beni. Öncelikle ben kendimi tanıtayım, ben 7. Sınıfa giden bir imamhatip öğrencisiyim. Okulumuzun imamhatip olması nedeniyle din üzerine ağırlıklı derslerimiz, diğer okullara göre daha fazla. Bundan şikayetçi değiliz, hatta adımızla gurur duyuyoruz. Bu derslerimizin çoğunluğunu sizden bahsetmekle geçiriyoruz. Dilden dile , nesildennesile , hatta ülkeden ülkeye aktarılacak,örnek alınacak bir hayatınız var. Bunları öğrenmek çok önemli. İbret alınacak bir ahlakınız var. Bu ahlakınıza hayranım ve hayranız. Ben yaşanan en küçük şeyde öfkelenip sinirleniyorum. Oysaki sizin yaşantınıza baktığımızda öyle bir sabır var ki… Ben bunu başaramıyorum. Bunun formülü ne? Bizimkiler de yine bir şey yok, yapılan işkencelere nasıl dayandın? Annesiz babasız nasıl yaşadın? Savaşlara peygamber olduğun halde neden katıldın? Demek ki her bir sorumun cevabı var…

 

           Siz dünyadan göçüp kalbimize yerleştikten sonra, herkes farklı bir şeyin derdine düştü. Kimisi paranın pulun, kimisi intikamın kinin, kimisi aşk meşk peşine düştü…İnsanlar ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Neden yaşadığımızı, neden yaratıldığımızı unuttular. Emir ve yasaklarınızı, sünnet ve hadisleriniz unutuldu. Siz hz.Fatmaya “kızım baban peygamber diye güveneme” demişken , biz neye güvenip gerekenleri yapmıyoruz!?siz cennete gideceğinizi bildiğiniz halde neden zikrediyorsunuz da biz etmiyoruz. Oysaki bizim cennete mi yoksa cehenneme mi gideceğiz belli bile değil. Biz ne yapmaya çalışıyoruz.

 

           İlk vahyin gelip sizin peygamber olduğunuzda neler hissettiniz? Ebu lehep , amcanız ya amcanız, size karşı gelirken , size kötülük yaparken içinizi nasıl bir duygu kapladı? Ya da iyi yönden bakalım. Size Müslüman olduğunu haber vermek için, neler yapması gerektiği sorulduğunda nasıl bir duygu yaşadınız? Bunları Allah razı olsun öğretenlerimiz anlatıyor fakat  bunların hepsini sizin ağzınızdan dinlemek istiyorum. Gereken fedakarlık neyse yapmaya hazırım, ama görmek-dinlemek istiyorum.

           Bunu bir yerde duymuştum. Diyor ki;şimdi evimize peygamberimiz gelse birkaç günlüğüne, onu takıldığımız arkadaş çevresiyle tanıştırırken onur mu duyarız, utanır mıyız? Gezdiğimiz televizyon kanallarına onun da izlemesine izin verir miyiz, engel olmaya mı çalışırız? Aynı şekilde okuduğumuz-baktığımız dergileri incelemesine izin verir miyiz?

           BU KADAR ACİZ BİR YAŞAM  İÇERİSİNDEYİZ EFENDİM…

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Kübra Eymen SAĞLAM

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     7/B     32