ÖĞRENCİLERİMİZİN OKULA UYUM, AİDİYET, DEVAM-DEVAMSIZLIK, DİSİPLİN VE BAŞARI, ÖDÜL-CEZA, SINIF TEKRARI, OKUL TERKİ VE DİSİPLİN DURUMLARINA YÖNELİK YAPILAN ANALİZLER

05.12.2018 291

 

Okulumuzda öğrencilerin okula uyum, aidiyet , devam-devamsızlık, disiplin ve başarı, durumlarına uygun analizler yapılıp gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili toplantı yaptık. Toplantı sonucunda:

OKULA UYUM,AİDİYET:Okulumuza yeni başalayan öğrencilerimiz için öğrencilerimize okulun amaçları ve vizyonu hakkında öğretmenler ve okul yönetimi tarafından bilgi verildi. Öğrencilerimiz okul idaresi, öğretmen ve diğer personellerle tanıştırıldı.Öğrencilerimize okul idaresi ve öğretmenler tarafından İlkokul ile İmam Hatip Ortaokulunun arasındaki fark anlatılarak, başarının yolları ve okul kuralları öğretilmiştir.Öğrencilerimize İmam Hatipli olma bilinci ile ilgili konuşmalar yapıldı. Öğrencilerimize Din Öğretiminden imam hatipli olmakla ilgili videolar izletildi. 

DEVAM DEVAMSIZLIK KONUSUNDA:Genel anlamda sorun yaşanmadığı, devamsızlık yapan öğrencilerimizin devamsızlık sebeplerinin: Evinin okula uzak olmasından, sağlık problemlerinin olmasından,okulun ilk ve son haftalarında ders işlenmez gibi inanışlardan,ailevi (parçalanmış aile …) sorunlardan,dolayı yapıldığı tespit edildi..Öncelikle okulumuzda veli toplantısı yapılarak öğrenci ve velilere idare ve öğretmenler tarafından okul ve eğitimin önemi, devamsızlık hakkında  bilgi verildi. İmkanlar ölçüsünde öğrenciler sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirildi. Öğrencilere yönelik değerler eğitimi (sevgi, şefkat, merhamet …) üzerinde  hassasiyetle durulması kararlaştırıldı.Velilere devamsızlıkların artması durumunda Devamsızlık Mektubu gönderilmesi kararlaştırıldı, 

DİSİPLİN VE BAŞARI, ÖDÜL-CEZA:Yapılan analiz sonucu okulumuzda genel olarak disiplini bozucu, okul kurallarını ihlal eden  öğrencimizin bulunmadığı görülmüştür. Okulumuzda yaşanan sorunlara anında müdahale edilerek sorunlar o anda çözüme ulaştırılmaya çalışılmaktadır, bu düzenin devam etmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir. Okulumuzda başarıyı artırmak için okul kurallarına uyan, davranışlarıyla örnek ve başarılı öğrencilerimiz için ayın öğrencisi seçimi yapılması ve seçilen öğrenciye ödül verilmesine karar verildi.Bu durum diğer öğrencilerimize örnek olacaktır ve olumlu dönüt alınılacağı düşünülmektedir.

05-12-201805-12-201805-12-201805-12-201805-12-201805-12-201805-12-201805-12-2018