KTS ´´Öğrencilerin okula uyum, aidiyet, devamsızlık, disiplin, başarı, ödül, ceza, okul terkine yönelik analizler yapılacak ve sonuçlar öğretmen kurulu ile Danışma kurulunda görüşülerek tedbirlerin alınması´´KONULU TOPLANTIMIZ YAPILDI

KTS ´´Öğrencilerin okula uyum, aidiyet, devamsızlık, disiplin, başarı, ödül, ceza, okul terkine yönelik analizler yapılacak ve sonuçlar öğretmen kurulu ile Danışma kurulunda görüşülerek tedbirlerin alınması´´KONULU TOPLANTIMIZ YAPILDI

09.04.2019 280

 KTS ´´Öğrencilerin okula uyum, aidiyet, devamsızlık, disiplin, başarı, ödül, ceza, okul terkine yönelik analizler yapılacak ve sonuçlar öğretmen kurulu ile Danışma kurulunda görüşülerek tedbirlerin alınması´´KONULU TOPLANTIMIZ YAPILDI.

 

1-Okulumuzda uyum ve aidiyet konusunda yapmış olduğumuz değerlemdirmede öğrencilerimizin özellikle 5. sınıf öğrencilerimizin birinci, döneme göre  okula daha iyi adapte oldukları ve genel olarak okulumuzda uyum veya aidiyet konusunda sorun yaşanmadığı tespit edilmiştir.Bu konuda özellikle öğrencilerimize uygulamalı olarak verilen eğitimlerin gezi-gözlem ve rehberliklerin katkısı olmuştur.

2-Devamsızlık konusunda okulumuz öğrencilerinin taşımalı olmasına rağmen devam ve devamsızlıkta herhangi bir sorun yaşanmadığı sürekli devamsız öğrencilerimizin bulunmadığı tespit edilmiştir.Sürekli rapor alan bir öğrencimizde tespit edilememiştir.

3-Disiplin konusunda 2. dönem olması ve havalarında biraz ısınması sebebiyle öğrencilerimizin bazılarında gevşeme olduğu tespit edilmiş rehberlik,  sınıf öğretmeninin denetimi ve idarenin takibiyle gözetim altına alınmıştır.

4-Başarı  ve ödül konusunda bazı başarılı öğrencilerimizde ani düşüşler olduğu tespit edilmiş ve bunun nedenleri araştırılmıştır.Öğrencilerimizi kaybetmemek adına gerekli tedbirler alınmıştır.Yapılan toplantıda başarı artırıcı ve motive edici olması açısından ünite sonunda quiz ve benzeri değerlendirmelerin yapılmasına ve her ay okul genelinde deneme sınavlarının devam etmesine karar verildi.Değerlendirmelerde belli seviyelerin üzerinde başarı gösteren öğrencilerin ödüllendirilmesine ve birinci dönemden beri devam eden her ayın öğrencisi seçiminin ikinci dönemde devamına karar verildi.

5-Toplantımızda ceza ve okul terki konusunda okulumuzda herhangi bir sorun yaşanmadığı ve bu düzenin bozulmaması için özellikle tenefüslerde okul nöbetçilerinin giriş ve çıkışlarda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve takibini yapmaları kararlaştırıldı.


10-04-201910-04-201910-04-2019