´´Eğitim hayatında örnek çalışmalarıyla ilham veren ve iz bırakan öğretmenler´´

11.03.2019 467

Okulumuz idarecileri ve öğretmenleri olarak,Kalite Takip sisteminin (KTS) Mart ayı faaliyeti olarak belirlenen “Eğitim hayatında örnek çalışmalarıyla ilham veren ve iz bırakan öğretmenlerle ilgili kitap ve makale okunur, müzakere edilir veya konferans, panel ve söyleşi gerçekleştirilir.” etkinliği kapsamında Halit Ertuğrul´un ´´Öğretmenin başarı klavuzu´´adlı kitabını okuyarak müzakere ettik.

Kitabımız tüm öğretmen ve öğretmen adaylarının okuması gereken bir kitaptır : İlkokul öğretmenliğinden, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliğine kadar, eğitimin bir çok kademesinde, yirmi yılı aşkın bir süredir görev yapmış, bir eğitimcinin; bilgi, birikim ve tecrübelerini konu etmektedir.Göreve başlayan her öğretmen, bilgiyi kullanmanın, uygulamanın, pratiğin ve tecrübenin başarı için ne kadar önemli bir etken olduğunu çok iyi bilir.Bu çalışmada; Bir öğretmenin başarılı olması konusunda önemli tespitler, tecrübeler, pratikler yer almıştır.Kitapla ilgili yaptığımız söyleşilerin üzerine Türk eğitim sistemine birçok katkısı bulunan başta Mıstafa Kemal Atatürk,Tevfik Fikret,Mahmut Celaleddin Ökten,Nurettin Topçu vb. büyüklerimizdende örnekler verilerek toplantıya son verilmiştir.