2018-2019 YILI KTS VİZYON BELGESİ İZLEME RAPORU

2018-2019 YILI KTS VİZYON BELGESİ İZLEME RAPORU

18.03.2019 377

           1. DÖNEM VİZYON BELGESİ İZLEME RAPORU

HAYMANA ŞEHİT ALİ KOÇ İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ  KALİTE TAKİP SİSTEMİ VİZYON BELGESİ 1. DÖNEM İZLEME RAPORU

 Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen Vizyon Belgesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından planlanan ve okulumuz tarafından uygulanan faaliyetler 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılının Dönem Sonu itibariyle Okul Danışma Kurulu tarafından rapor haline getirilmiştir. Bir dönem boyunca etkinliklerin yürütülmesinde ve gerçekleştirilmesinde emek harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

                            

HAYMANA ŞEHİT ALİ KOÇ İMAM HATİP ORTAOKULU

2018 -2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

1.DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI

 

 

A)       EKİM AYINDA YAPILAN FAALİYETLERİ

 
1- ‘’Okulumuzun fiziki mekanları öğrencilerin daha önce görüşleri alınarak boyanacak, öğrenme daha keyifli hale getirilecektir.’’ Faaliyeti kapsamında öğrencilerimizin ilgi ve istekleri doğrultusunda okul duvar boyamaları yaptık.

2- ‘’Okulda yaşanan sorunlarla ilgili çözümler ve beyin fırtınası yapılacaktır.’’Faaliyeti kapsamında idare ve öğretmenler olarak toplantı yaptık. Sorunlarımızla ilgili beyin fırtınası yaptık.

3-‘’ Öğrencilerin Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılımları teşvik edilerek, kursların etkin ve verimli gerçekleşmesi için ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapılacaktır.’’Faaliyeti kapsamında öğrencilerimize gerekli ölçme ve değerlendirmeler yapılarak ihtiyaçları doğrultusunda kurslara teşvikleri sağlanmıştır. Kursların etkin ve verimli geçmesi için gerekli tedbirler alınmıştır.

4.’’İlçe müftülüğü ile işbirliği yapılarak öğrencilerin ilçe içindeki camilerde müezzinlik yapmaları sağlanacaktır.’’Faaliyeti kapsamında ilçe müftülüğü ile işbirliği yapılarak öğrencilerimiz camilerde faaliyetler yapmaya başladılar.

5-‘’Öğretmenler kurulu kararıyla kurulan öğrenci kulüplerine öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda üye seçilecektir.’’ Faaliyeti kapsamında öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda kulüplerimiz oluşturuldu ve kulüplere öğrenci seçimi yapıldı.

6-‘’Okul tarafından planlanacaktır.’’Faaliyeti kapsamında okul olarak tüm veli ve öğrencilerimizle ‘’Sabah Namazı Buluşması’’yaptık.

7-‘’Okullar,veli,öğrenci memnuniyetini belirlemek ve iyileştirmeye yönelik araştırma yapacaklardır’’Faaliyeti kapsamında okulumuzda öğrenci, veli, öğretmen ve çalışan memnuniyet anketi çalışması yapıldı sonuçlar değerlendirildi ve gerekli tedbirler alındı.

 

 

 

 

B)        KASIM AYINDA YAPILAN FAALİYETLER

 

1-Okul ve pansiyondaki uygun alanlar medeniyet izlerimizi ve kültürel zenginliklerimizi tanıtacak şekilde düzenlenecektir.Özgün söz ,fotoğraf, ayet ve hadislerin okul katlarındaki LCD monitörlerden görsel olarak yayınlanacaktır’’ Faaliyeti kapsamında monitörlerden özgün söz,ayet ,hadisler görsel olarak yayınlanmıştır.

2-‘’Türk Eğitim Sistemi ve eğitim politikaları üzerine kitap,dergi,makale,rapor veya tez okunur ve müzakere edilir’’Faaliyeti kapsamında Okulumuz öğretmenleriyle öğrencilerimize örnek olmak ve kendimizi daha da geliştirebilmek amacıyla ’Türk Eğitim Sistemi ve eğitim politikaları üzerine kitap,dergi,makale okuduk  ve müzakere ettik.

3-‘’Aynı ilçede bulunan okulların işbirliği yaparak eğitimde iyi örnek ve projeleri paylaşmak amacı ile çalışma toplantıları yapılacaktır.Öğretmen ve öğrenciler bir araya gelerek okulun fiziki imkanları,yıl içi faaliyetleri hakkında paylaşımlar yapacaklardır.’’Faaliyeti kapsamında İlçemizde bulunan okulların yöneticileri ve öğretmenleri ile  işbirliği yaparak eğitimde iyi örnek ve projeleri paylaşmak amacı ile çalışma toplantıları yaptık. Toplantımızda okul  fiziki imkanları, yıl içi faaliyetleri hakkında paylaşımlar da bulunduk.

4-Kur’an-ı Kerim Hitabet ve mesleki Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin imam hatiplik,müezzinlik,vaizlik ve Kur’an Kursu öğreticiliği uygulamaları meslek dersi öğretmenlerinin etkin katılımıyla planlanacak ve uygulanacaktır.’’Faaliyeti kapsamında Meslek dersi öğretmenlerimizin öncülüğünde öğrencilerimiz camilerde uygulamalı olarak faaliyete başlamışlardır.

5-Eylül ayı içerisinde hazırlanan yıllık çalışma takvimi doğrultusunda değerler eğitimi,bilimsel,sanatsal,sportif,sosyal ve kültürel etkinlikler okullar tarafından uygulanacaktır.’’Faaliyeti kapsamında Okul panolarımız değerlerimizle ilgili yazı resim ve afişlerle donatıldı her ders öğretmeni değerlerimiz konusunu kendi dersine ilişkilendirerek öğrencilerimizde farkındalık oluşturmamız sağlandı.

6-‘’Okul tarafından planlanacaktır’’ faaliyetiyle okulumuzda örnek ve özgün proje kapsamında iki proje gerçekleştirdik. Bunlardan birincisi mescidimizi öğrencilerimiz açısından daha cazip hale getirmek diğeri ise medeniyetimize yön veren bazı üstadlarımızı okul duvarımıza resmetmekti.Birinci proje kapsamında önce mescit duvarlarımıza ´´ الله´´ ve ´´محمد´´lafzı ve´´و´´ harfiyle duvar boyaması yaptık.Mescidimiz Kur-an´ı Kerimler,tesbihler,seccadeler ve ısıtıcı ile desteklendi.

7-‘’Öğretmen,öğrenci,veli ve diğer okul çalışanlarının görüş ve önerilerini almak için dilek kutuları oluşturulacaktır.’’Faaliyeti kapsamında okulumuzda dilek kutusu oluşturuldu ve aylık değerlendirmenin yapılması ve gerekli tedbirlerin alınması için okulumuzda değerlendirme komisyonu kuruldu.

 

 

 

 

 

C-ARALIK AYI FAALİYETLERİMİZ

1-‘’Bilim,medeniyet,hikmet,sanat ve spor dünyamızdan önde gelen şahsiyetlerin isimleri sınıflara verilecektir.’’Faaliyeti kapsamında okulumuzun sınıflarına bilim,medeniyet,hikmet,sanat ve spor dünyamızdan önde gelen şahsiyetlerin isimleri verildi.

2-‘’Okuldaki öğretmenlerin ve yöneticilerin farklı ortamlarda bir araya gelmesine imkan veren sosyal-kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirilir.’’Faaliyeti kapsamında  öğretmenlerle bir araya gelerek satranç oynandı ve yemek yendi.

3-‘’Zümre öğretmenleri, derslerin öğretim programlarına göre eğitim öğretim süreçlerinin planlanması,çalışmaların değerlendirilmesi ve akademik seviyenin yükseltilmesi için aylık çalışma toplantıları yaparak ortak karar alacaktır.’’Faaliyeti kapsamında zümre öğretmenleri bir araya gelerek toplantı yaptılar,yapılan değerlendirme sonucu ortak kararlar aldılar.

4-‘’Okul yöneticileri,öğrencilerin mesleki gelişimleri bağlamında müftülükler ve ilahiyat fakulteleri ile etkin işbirliği gerçekleştirecek ve bu kapsamda yapılan protokollerin uygulanmasına özen gösterecektir.’’Faaliyeti kapsamında İlçe müftülüğü ile işbirliği yapılarak öğrencilerimize mesleki bilgilendirme yapılmıştır.

5-‘’Öğrencilerin küreselleşme ve teknolojiyi yakından takip etmelerini,insan hareketliliğini,sosyal kültürel,siyasal ve insani krizleri fark etmelerini,bilgi ve hikmetin izinde güzel ahlak edinmelerini ve temel yaşam becerilerini kazanmalarını sağlayacak seminer,sempozyum gibi eğitim ve kültür faaliyetleri gerçekleştirilecektir.’’Faaliyeti kapsamında İlçe Milli Eğitim Arge Birimiyle işbirliği yapılarak Arge Sorumlusu Bilgisayar öğretmeni Eren Kandemir öğrencilerimize bu konu ile ilgili seminer vermiştir.

6-´´Okul tarafından planlanacaktır.´´Faaliyeti kapsamında Matematik öğretmenimiz Kübra A.ıkyol öncülüğünde ´´Eğitimde Engel Yok ´´ projesi gerçekleştirdik Öğrencilerimizin gözlerini bir kumaşla bağladık ve hazırlanan materyalleri okumalarını ve matematik işlemleri yapmalarını istedik.Bu proje öğrencilerimizin empatisini artırdığı gibi farkındalık kazanmalarınada fayda sağladı.

7-‘’Öğrencilerin okula uyum,aidiyet,devam,devamsızlık,disiplin ve başarı,durumlarına uygun analizler yapılıp gerekli tedbirler alınacaktır.’’Faaliyeti kapsamında okul idaresi ve öğretmenlerimiz olarak toplantı yapıldı ve gereken tedbirler alındı.

Gerçekleştirdiğimiz faaliyetler sonucu aldığımız değerlendirme puanlarımız aşağıdaki linklerde sunulmuştur.

meb_iys_dosyalar/06/12/711226/dosyalar/2019_03/18103950_ekim_ayY_vizyon_belgesi.docx

meb_iys_dosyalar/06/12/711226/dosyalar/2019_03/18104039_aralYk_ayY_vizyon_belgesi.docx

meb_iys_dosyalar/06/12/711226/dosyalar/2019_03/18104039_aralYk_ayY_vizyon_belgesi.docx